x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Carla Bruni şi Svetlana Medvedeva merg pe cont propriu la Summitul G8

Carla Bruni şi Svetlana Medvedeva merg pe cont propriu la Summitul G8

08 Iul 2009   •   00:00

Carla Bruni, soţia preşedintelui Franţei Nicolas Sarkozy, va merge în Italia pentru reuniunea G8, dar nu va participa la programul oficial pregătit de gazde pentru primele doamne ale şefilor de stat şi de guvern invitaţi la aceste reuniuni, în timp ce Svetlana Medvedeva, soţia liderului de la Kremlin, nu va merge deloc în Italia, informează Corriere della Sera.



Astfel, Carla Bruni va merge în Italia abia joi seara, pierzând primele două zile ale programului oficial în care primele doamne vor vizita Roma şi Aquila şi se vor întâlni şi cu Papa Benedict al XVI-lea la Vatican. "La premiere dame" va merge şi ea în Abruzzo, la Aquila, însă vineri dimineaţă şi va avea un program pe cont propriu, vizitând o tabără de corturi în care locuiesc sinistraţii cutremurului din 6 aprilie, spitalul San Salvatore din oraş care a fost de asemenea afectat de seism, precum şi biserica Santa Maria del Suffragio, monumentul de patrimoniu ales de Franţa pentru a-i finanţa reconstrucţia, contribuţie ce se ridică la circa 6,5 milioane de euro. De asemenea, absenţa Svetlanei Medvedeva de la Summit-ul G8 ar fi fost deja confirmată de surse oficiale de la Kremlin.

Nici Palatul Elysee, nici Kremlinul nu au precizat dacă deciziile celor două prime doamne au fost influenţate de faptul că Veronica Lario, soţia premierului italian Silvio Berlusconi, este în proces de divorţ şi nu le va primi sau faptul că programul oficial al Summitului este făcut în aşa fel încât soţiile liderilor nu îi vor putea însoţi pe aceştia aproape la niciun moment oficial, nici măcar la cele două cine de miercuri şi joi seara, comentează Corriere della Sera.

Pe de altă parte, deciziile Carlei Bruni şi Svetlanei Medvedeva dau apă la moară gurilor rele având în vedere că un comitet de femei cu cariere universitare din Italia au adresat primelor doamne din ţările G8 un apel public (la care au aderat alte circa 6.500 de italience) să boicoteze acest eveniment în semn de protest faţă de Berlusconi şi comportamentul său neadecvat şi superficial faţă de femei, dovedit de ultimele scandaluri cu prostituate şi minore în care a fost implicat, considerate adevărate sexgate-uri în Italia şi în străinătate.

Cel puţin Carla Bruni este cunoscută pentru că nu are o părere foarte bună despre premierul italian, mai ales după ce acesta a făcut o glumă într-o conferinţă de presă, spunându-i lui Nicolas Sarkozy că el i-a dat-o pe femeia sa, făcând referire la originile italiene ale actualei primei doamne a Franţei. Întrebată într-un interviu ce părere are despre faptul că Berlusconi l-a numit "bronzat" pe Obama, Bruni a răspuns sec că se bucură foarte mult că a devenit cetăţean francez.

×
Subiecte în articol: externe