x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Carnagiu în Guineea: 50 de morţi şi zeci de răniţi în urma unui accident rutier

Carnagiu în Guineea: 50 de morţi şi zeci de răniţi în urma unui accident rutier

04 Mar 2012   •   09:37
Carnagiu în Guineea: 50 de morţi şi zeci de răniţi în urma unui accident rutier

Cincizeci de persoane au murit si alte 27 au fost ranite intr-un accident rutier, produs sambata in apropiere de Moribadou, localitate situata in extremul estic al Guineei, potrivit unui comunicat al ministrului de Interne de la Conakry, relateaza AFP.

"Un camion de transport mixt (pentru bagaje si pasageri) este la originea acestui grav accident pe care il regretam cu totii astazi si care a indoliat numeroase familii din regiunea" prefecturii Beyla, a declarat ministrul Alhassane Condé, intr-un comunicat.

El a anuntat ca accidentul s-a soldat cu "50 de morti si 27 de raniti".

Potrivit unui martor ocular contactat prin telefon de AFP din Conakry, camionul, care "a plecat din Moribadou catre Beyla" sambata, zi in care are loc un targ saptamanal, "se deplasa cu viteza intr-o panta in coborare cand i-au cedat franele", ceea ce determinat caderea vehicului intr-o prapastie.

Un numar de "46 de cadavre au fost extrase dintre fiarele contorsionate, iar alte patru persoane, ranite, au decedat dupa cateva minute, inainte de a fi transferate la spitalul prefecturii Beyla", a adaugat martorul citat.

El a precizat ca mai multi dintre cei 27 de raniti sunt "in stare ingrijoratoare" si au fost transferati la spitalul din Beyla.

Potrivit lui, "toate victimele au fost inhumate intr-o groapa comuna sapata la locul accidentului cu ajutorul companiei miniere Rio Tinto, care exploateaza zacamintele de fier din regiune".

Accidentele care implica astfel de camioane sunt frecvente in Guineea, unde strazile sunt prost intretinute.

In decembrie, un accident de circulatie in care a fost implicat un camion plin cu peste 30 de tone de ciment a provocat moartea a 36 de persoane si ranirea altor 47 la periferia Conakry.

×
Subiecte în articol: guineea accident auto