x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Carnavalul de la Veneţia debutează cu un spectacol muzical acvatic

Carnavalul de la Veneţia debutează cu un spectacol muzical acvatic

28 Ian 2018   •   14:00
Carnavalul de la Veneţia debutează cu un spectacol muzical acvatic

 Un spectacol muzical acvatic a avut loc sâmbătă la Veneţia, în prologul faimosului carnaval programat să debuteze pe 3 februarie, informează AFP.

Tema ediţiei de anul acesta este cea a jocului, iar spectatorii adunaţi în număr mare au asistat, la căderea nopţii, la o paradă de gondole iluminate care transportau acrobaţi pe picioroange, clovni şi animale exotice.

În aşteptarea deschiderii oficiale a carnavalului, care are loc în intervalul 3-13 februarie, acest preludiu este oferit veneţienilor pe malurile Rio di Cannaregio, unul dinte canalele navigabile din Veneţia care se varsă în Grand Canal.

Tema jocului oferă o multitudine de interpretări, de la travesti, care este esenţa carnavalului, ''la forme mai complexe de divertisment cum ar fi teatrul, arta sau circul'', explică organizatorii.

Pentru directorul artistic al carnavalului, Marco Maccapani, ediţia din acest an ''se doreşte un omagiu adus circului, această formă de spectacol antic, care produce uimire, impresionează prin tehnică, acrobaţie şi magie''.

Din programul carnavalului fac parte Parada Dogilor, concursuri de costume şi de măşti, întreceri de ambarcaţiuni, expoziţii şi concerte, culminând în seara de 4 februarie cu ''Zborul îngerului''.

Potrivit tradiţiei, câştigătoarea ediţiei de anul trecut a Sărbătorii Mariilor (aleasă dintre cele mai frumoase 12 fete din Veneţia) coboară, legată de un fir, de pe înaltul turlei Bazilicii San Marco, în mijlocul pieţei.

Carnavalul de la Veneţia a fost creat în 1162, în cinstea unei victorii militare. Dat uitării timp de mai multe decenii, manifestarea a fost modernizată de municipalitate în 1980.

Cele două săptămâni de festivităţi animă Veneţia într-o perioadă a anului lipsită de evenimente.

Trei milioane de turişti din lumea întreagă vizitează oraşul cu ocazia carnavalului, dintr-un număr total anual de vizitatori de aproximativ 30 de milioane.AGERPRES

×
Subiecte în articol: carnaval venetia spectacol muzical acvatic