x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Carolina de Sud / Criminalul în serie a fost ucis de poliţişti

Carolina de Sud / Criminalul în serie a fost ucis de poliţişti

07 Iul 2009   •   00:00

Autorităţile americane din statul Carolina de Nord au anunţat identificarea criminalului în serie dintr-o mică comunitate din statul vecin Carolina de Sud. Acesta un recidivist eliberat cu două luni în urmă din închisoare şi care a fost împuşcat de poliţişti luni seara, relatează AP.



Patrick Tracy Burris, de 41 de ani, a fost împuşcat mortal de ofiţeri de poliţie care au răspuns unei sesizări de jaf la circa 50 km de localitatea în care, începând cu 27 iulie, au fost raportate mai multe crime prin împuşcare. Prinicipalul suspect pentru crimele în serie a fost identificat după ce cartuşele din arma descoperită asupra sa s-au potrivit cu cele folosite la uciderea prin împuşcare a cel puţin cinci persoane în localitatea Gaffney.

Autorităţile au descoperit că cel mai probabil autor al crimelor în serie din Gaffney avea un cazier foarte bogat, cu infracţiuni precum furt calificat, fals în acte şi intrare prin efracţie, în mai multe state din sud-estul SUA. 'Uitaţi-vă la asta', a declarat presei unul dintre responsabilii din poliţie care coordonează investigaţia, arătând cazierul lui Patrick Tracy Burris. 'Are 25 de pagini. La un anumit punct cineva va trebui să explice de ce suspectul era liber', a adăugat el.

Suspectul a fost eliberat condiţionat dintr-o închisoare din Carolina de Nord în luna aprilie, după aproape opt ani de detenţie.

Crimele în serie din localitatea Gaffney s-au petrecut pe o rază de peste 16 km, într-o perioadă de peste 6 zile. Un fermier a fost împuşcat pe 27 iunie, o femeie de 83 de ani şi fiica sa au fost găsite legate şi împuşcate patru zile mai târziu, iar în ziua următoare un bărbat şi fiica sa au fost ucişi cu focuri de armă în faţa magazinului de mobilă al familiei.

Şeriful comitatului Cherokee, Bill Blanton, a precizat că investigatorii vor urmări activităţile recente ale suspectului pentru a încerca să-şi dea seama dacă acesta a comis şi alte crime în alte locuri.

El a mai spus că speră că identificarea şi uciderea criminalului va duce la calmarea spiritelor în comunitatea de 54.000 de persoane, cunoscută pentru livezile sale de piersici şi morile sale.

×
Subiecte în articol: externe