x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Casa Albă - Cheney mult mai bogat decăt Bush

Casa Albă - Cheney mult mai bogat decăt Bush

de Corina Andriuta    |    16 Mai 2007   •   00:00
Casa Albă  -  Cheney mult mai bogat decăt Bush

Conform ultimilor analize financiare efectute in SUA, reiese că la Casa Albă, vicepreşedintele Richard Cheney este de cinci ori mai bogat decăt preşedintele George W. Bush, informează rian.ru.

Conform ultimilor analize financiare efectute in SUA, reiese că la Casa Albă, vicepreşedintele Richard Cheney este de cinci ori mai bogat decăt preşedintele George W. Bush, informează rian.ru.

AFACERI. O paralelă făcută intre documentele financiare depuse de Bush şi Cheney ne arată că averea vicepreşedintelui este estimată undeva intre 21-100 milioane dolari, in timp ce Bush are un capital cuprins intre 7,5 - 20 milioane dolari. Declaraţiile de avere ale celor mai importanţi oameni politici ai Americii sunt atăt de meticulos intocmite incăt cetiţeanul se poate ghida inclusiv in ceea ce priveşte activele pe care aceşti oameni le deţin. Bush are trecută in declaraţia de avere o fermă de 1-5 milioane dolari in Krawford (Texas), 6,5 milioane dolari in active la diverse societăţi ( 3,6 milioane fiind active emise de Ministerul de Finanţe), un milion de dolari intr-un fond de investiţii, 775,7 mii dolari in societatea sa care se ocupă de pomicultură ,710 mii dolari in certificate de depozit, 168 mii dolari in conturi bancare şi 151 mii dolari in fonduri de pensii şi alte investiţii. De partea cealaltă, Cheney are 10,5 milioane dolari investiţi in obligaţiuni emise de Ministerul de Finanţe al SUA, 5,1 milioane dolari in alte investiţii, imobile şi alte active. Restul banilor provin din averea moştenită şi ii deţine in diverse conturi.

SUVENIRURI. Conform documentelor, in 2006 Cheney a primit un cadouri de două ori mai scumpe decăt Bush: 21.674 dolari Cheney / 12.354 dolari Bush. Printre cadourile primite de Bush se regăsesc ustensile pentru pescuit şi trei undiţe in valoare de 2,5 mii dolari, cămăşi, scurte, ciorapi, cravate, un barometru electric, butoniere pentru cămăşi şi scaune din lemn. Vicepreşedintele a primit trei undiţe, inventar pentru pescuit , un player iPod şi o pălărie de cowboy de 399 dolari.

×
Subiecte în articol: externe milioane bush dolari cheney