x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Casa Albă: Informația că Iranul ar fi vrut să eșueze este „categoric falsă”

Casa Albă: Informația că Iranul ar fi vrut să eșueze este „categoric falsă”

de Redacția Jurnalul    |    15 Apr 2024   •   21:11
Casa Albă: Informația că Iranul ar fi vrut să eșueze este „categoric falsă”
Sursa foto: Hepta

Informația potrivit căreia Iranul „a vrut să eșueze” în atacul din noaptea de sâmbătă spre duminică și că a avertizat în avans cu privire la loviturile sale, este „categoric falsă”, a spus John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA, într-o conferință la Casa Albă.

În timpul unei conferințe de presă la Casa Albă, secretarul de presă Karine Jean-Pierre spune că Joe Biden a primit o informare actualizată de la echipa de securitate națională în această dimineață, potrivit Sky News.

Ea i-a dat apoi cuvântul purtătorului de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA, John Kirby, care spune că SUA a urmărit să apere Israelul „în cea mai mare măsură posibilă”.

Atacul Iranului a fost „înfrânt în mod spectaculos”, spune el.

Kirby spune apoi că dorește să corecteze o serie de aspecte. Astfel, în ceea ce privește informația potrivit căreia Iranul „a vrut să eșueze” în atacul său și că a avertizat în avans țările vecine cu privire la loviturile sale, Kirby spune că este „categoric falsă”.

„Acest atac a eșuat pentru că a fost înfrânt de Israel, de Statele Unite și de coaliția de alți parteneri angajați în apărarea Israelului”, spune el.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: casa alba Iran atac