x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Casa Albă ironizează candidatura pentru încă un mandat a lui Putin: ''Va fi o cursă grozavă''

Casa Albă ironizează candidatura pentru încă un mandat a lui Putin: ''Va fi o cursă grozavă''

de Redacția Jurnalul    |    10 Dec 2023   •   07:00
Casa Albă ironizează candidatura pentru încă un mandat a lui Putin: ''Va fi o cursă grozavă''
Sursa foto: Hepta

Casa Albă a reacţionat cu ironie la anunţul preşedintelui rus Vladimir Putin că va candida pentru un nou mandat în martie anul viitor, ceea ce l-ar putea menţine la putere până în 2030, transmite EFE.

"Va fi o cursă grozavă, nu-i aşa?", a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe, care a refuzat să mai adauge şi altceva pe această temă.

Presa rusă se aştepta ca Putin să-şi anunţe candidatura în cadrul conferinţei sale de presă anuale din 14 decembrie - prima de la începutul invaziei asupra Ucrainei -, dar şeful de la Kremlin s-a grăbit şi a făcut anunţul cu aproape o săptămână mai devreme.

''Înţeleg că acum nu pot face altfel. Îmi voi prezenta candidatura la alegerile pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Ruse", a declarat Putin vineri, la finalul unei ceremonii cu ocazia Zilei Eroului Patriei.

Opoziţia şi analiştii văd alegerile din 17 martie 2024 din Rusia ca pe un plebiscit privind războiul din Ucraina, în care nici Kremlinul, nici armata rusă nu au reuşit să-şi îndeplinească obiectivele stabilite în februarie 2022, când au declanşat invazia. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: casa alba putin mandat