x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Casetele-marturie ale printesei Diana

Casetele-marturie ale printesei Diana

06 Mar 2004   •   00:00

Cateva inregistrari ale printesei Diana descriu, pe un ton amar, cosmarul casniciei cu infidelul printCharles si incercarile ei repetate de sinucidere.

Printesa, moarta in 1997 intr-un controversat accident de masina, a avut o viata plina de incercari. In casetele inregistrate in secret pentru jurnalistul Andrew Morton, autorul cartii biografice "Diana: adevarata ei poveste ", printesa vorbeste cu amaraciune si de relatia extraconjugala a lui Charles cu Camilla Parker Bowles si de lupta dusa impotriva unei disfunctii de nutritie, bulimia.

Ironiile lui Charles

Copilaria Dianei a fost trista. "Imi amintesc cum tata a plesnit-o pe mama peste fata si eu plangeam, prabusita pe podea", se confeseaza printesa. Casatoria cu Charles ar fi trebuit sa deschida o etapa mai fericita in viata Dianei, insa la scurt timp dupa logodna printesa a devenit bulimica, boala ce avea sa ii bantuie toata viata: "Bulimia a inceput la o saptamana dupa ce ne-am logodit. Charles mi-a zis ca am devenit un pic cam dolofana si de la asta s-a declansat totul". Faptul ca ceva mai tarziu a surprins conversatiile telefonice pasionale dintre sotul sau si amanta Camilla Parker Bowles nu a facut decat sa agraveze boala.

Nunta - "o isterie"

Casatoria Dianei cu Charles, in 1981, a fost un eveniment urmarit cu emotie de o intreaga natiune. Printesa nu a impartasit entuziasmul supusilor: "Mi s-a parut ca toata ceremonia casatoriei a fost isterica. Ma simteam ca un miel dus la taiere". De altfel, Diana era preocupata doar sa vada daca si amanta sotului sau, Camilla, se afla la Catedrala Sfantul Paul, unde s-a desfasurat ceremonia. "La un moment dat am vazut-o."

Disperarea

Bulimia s-a inrautatit in timpul lunii de miere, dupa ce a descoperit ca Charles isi adusese in bagaj noua romane, pe care intentiona sa le citeasca. Criza prin care trecea casnicia sa a impins-o la sinucidere. "Sotul meu ma facea sa ma simt nepotrivita in orice imprejurare." Cuprinsa de disperare, printesa a incercat in mai multe randuri sa isi taie venele de la incheietura mainii cu lama de ras. Mai tarziu, desi era insarcinata cu William, in 1982, se simtea atat de nefericita incat s-a aruncat "din capul scarilor".

Haituita de presa

La singuratatea si disperarea Dianei a contribuit din plin presa britanica. "Jurnalistii m-au bantuit si m-au vanat", marturiseste Diana. Printesa se simtea coplesita de atentia care i se acorda si de faptul ca publicul astepta de la ea foarte mult. "Publicul... voia o printesa ca o zana buna care sa ii mangaie si sa le spulbere toate grijile". Aceasta sarcina s-a dovedit o povara prea grea pentru fragila printesa: "Britanicii nu isi dadeau seama cat ma chinuiam in interiorul meu pentru ca nu ma credeam suficient de buna", mai spune Diana.
( ANA ILIE )

×
Subiecte în articol: externe printesa