x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Câştigători de week-end

Câştigători de week-end

de Anca Aldea    |    21 Ian 2008   •   00:00

Alegerile primare (caucusuri) din Carolina de Sud i-au avut câştigători pe republicanul John McCain şi pe democrata Hillary Clinton.

NOMINALIZARE PENTRU CASA ALBĂ


Alegerile primare (caucusuri) din Carolina de Sud i-au avut câştigători pe republicanul John McCain şi pe democrata Hillary Clinton. Victoria lui McCain, veteran al războiului din Vietnam, în faţa pastorului baptist Mike Huckabee, care a obţinut 30% din voturi, este una surprinzătoare, în contextul în care statul Carolina de Sud este dominat de credincioşi de religie evanghelică, aceeaşi religie ca a lui Huckabee, care spera să se impună tocmai datorită elementului comun cu electoratul său, comentează Radio România Actualităţi. Republicanii au rămas la sfârşitul săptămânii cu un doritor mai puţin la nominalizarea pentru Casa Albă. Congresmanul Duncan Hunter s-a retras din cursă pentru că a obţinut un rezultat prea slab la caucusul din Nevada.

În ceea ce-i priveşte pe democraţi, victoriile lui Hillary în Nevada şi Carolina de Sud nu o clasează pe aceasta în topul preferinţelor electoratului care participă la caucusuri. Mulţi analişti îi acordă în continuare credite lui Barack Obama, principalul rival al lui Hillary la nominalizare.

×
Subiecte în articol: externe