x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cătălin Predoiu: Moldova poate fi povestea de succes a dimensiunii estice a U.E.

Cătălin Predoiu: Moldova poate fi povestea de succes a dimensiunii estice a U.E.

13 Noi 2009   •   00:00

"Negocierea privind acordul UE - R.Moldova să poarte denumirea de acord de asociere", a susţimut ministrul de externe Cătălin Predoiu, care a adăugat că "Molodva poate fi povestea de succes a dimensiunii estice a politicii europene de vecinătate".



"Viitorul său este în interiorul UE şi România pledează constant pentru oferirea unei perspective de aderare pentru R.Moldova", a spus Predoiu după întrevederea cu Iurie Leancă, vicepremier şi ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova. Oficialul român a mai arătat că România face demersuri constante atât în dialogul cu UE, cât şi cu celelalte state membre ca noul cadru juridic de cooperare UE – R.Moldova "să fie cât mai cuprinzător şi să răspundă astfel aspiraţiilor legitime ale Chişinăului".

"Susţinem ca negocierea privind acordul UE - R.Moldova să poarte denumirea de acord de asociere. Totodată, susţinem ca R.Moldova şi UE să lanseze în curând dialogul privind liberalizarea regimului de vize şi să iniţieze negocierea asupra unui cadru cuprinzător şi aprofundat de liber schimb".

El a menţionat că i-a transmis omologului de la Chişinău "un mesaj puternic de sprijin pentru aspiraţiile europene ale R.Moldova într-un moment important pentru evoluţia relaţiei dintre R.Moldova şi UE". "Am exprimat sprijinul României pentru Guvernul R.Moldova în atingerea obiectivelor sale principale: integrare europeană, stat de drept, securitate şi prosperitate. Interesul major al României pentru sprijinirea acestor obiective derivă nu doar din legăturile speciale bazate pe identitate de limbă, cultură şi istorie ci şi din necesitatea de a avea la frontiera estică a României care este în acelaşi timp şi frontiera estică a Uniunii Europene o R.Moldova stabilă şi prosperă", a spus Predoiu, citat de Mediafax.

×
Subiecte în articol: externe