x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Câți soldați a pierdut Ucraina și când va fi summit-ul de pace - ce a spus Zelenski

Câți soldați a pierdut Ucraina și când va fi summit-ul de pace - ce a spus Zelenski

de Redacția Jurnalul    |    25 Feb 2024   •   20:58
Câți soldați a pierdut Ucraina și când va fi summit-ul de pace - ce a spus Zelenski
Sursa foto: Hepta

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a susținut duminică o conferință de presă la Kiev, la o zi după ce s-au împlinit doi ani de la invazia Federației Ruse. În conferință a răspuns întrebărilor referitoare la numărul soldaților pierduți în război, dar și despre un viitor summit de pace.

Zelenski a vorbit despre război, pierderi militare, ajutor exterior și despre un posibil summit al păcii.

Iată pricipalele comentarii ale lui Zelenski, relatate de Reuters:

„31.000 de soldați ucraineni au fost uciși în acest război. Nu 300.000, nu 150.000 ... Cu toate acestea, aceasta este o mare pierdere pentru noi”.

„Rusia va pregăti operațiuni de contraofensivă la începutul verii, sau la sfârșitul lunii mai, dacă va putea. Se vor pregăti. Noi ne vom pregăti pentru asaltul lor. Asaltul lor, care a început pe 8 octombrie, nu a adus niciun rezultat, cred eu. Noi, în ceea ce ne privește, ne vom pregăti planul și îl vom urma”.

„Există un plan (pentru o nouă contraofensivă - n.r.), planul este clar, nu vă pot spune detaliile... Acest plan este legat de schimbarea conducerii, există schimbări corespunzătoare”.

„Trebuie să pregătim rezervele. Ele nu au fost pregătite corespunzător, și asta este de asemenea un fapt”.

„Acum este cel mai dificil moment pentru unitatea noastră, iar dacă ne destrămămăm cu toții, din exterior și, Doamne ferește, din interior, atunci acesta va fi cel mai slab moment. Nu s-a întâmplat încă”.

„Al treilea an este un punct de cotitură. Un an de alegeri, de defocalizare, totul deodată, provocări din exterior, din interior... Cred că modul în care se va încheia războiul va depinde de acest an”.

„Există o speranță în ceea ce privește Congresul (SUA - n.r.) și sunt sigur că va fi pozitivă ... Ei știu că avem nevoie de sprijin în termen de o lună”.

„Când vorbim despre ajutorul american, trebuie să înțelegem că nu este vorba de rezerve financiare, ci de arme ... Vom fi doar slăbiți pe câmpul de luptă ... Și aici nu am o rezervă, avem armele pe care le avem”"

„Sper că va avea loc în această primăvară (summit-ul păcii - n.r.). Nu trebuie să pierdem această inițiativă diplomatică”.

„Vom oferi o platformă pe care el (Putin - n.r.) să fie de acord că a pierdut acest război și că a fost o greșeală. O mare greșeală”.

„Este nedrept să folosim Ucraina pentru a pune presiune asupra instituțiilor europene (despre blocajul de la granița cu Polonia)”. „... ne vom proteja afacerile”.

„În ceea ce privește (întrebările despre legitimitatea mea - n.r), aceasta nu este opinia partenerilor occidentali sau a cuiva din interiorul Ucrainei. Aceasta este narațiunea și programul Federației Ruse”.

„Toate agențiile de informații ale G7 au documentele relevante. În principiu, este clar că este vorba de un program rusesc. Toată lumea este împotriva (punerii la îndoială a legitimității mele - n.r.), absolut toată lumea”.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski