x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Caucaz / Confruntări violente între armata rusă şi rebelii islamişti

Caucaz / Confruntări violente între armata rusă şi rebelii islamişti

08 Iul 2009   •   00:00

Poliţia rusă se afla în cursul zilei de miercuri în căutarea unor militanţi în violenta republică autonomă rusă Inguşetia din Caucazul de Nord, după un schimb de focuri soldat cu moartea unui ofiţer de poliţie şi rănirea altor şapte, au declarat oficiali locali citaţi de AP. Ministerul inguş de Interne a anunţat că a fost ucis în confruntarea de marţi noapte şi unul dintre atacanţi.



Trupele ruse căutau înspre sfârşitul zilei de marţi circa 20 de bărbaţi înarmaţi cu arme de foc în regiunile împădurite existente de-a lungul graniţei ceceno-inguşe, când au fost atacaţi de islamişti, a mai precizat ministerul inguş. Poliţia a desfăşurat operaţiuni militare între graniţele celor două regiuni autonome, după ce atacurile împotriva oficialilor inguşi au înregistrat un vârf în lunile recente.

Preşedintele Inguşetiei a fost grav rănit într-un atac sinucigaş cu bombă luna trecută. Oficiali dintr-o altă regiune caucaziană, Daghestan, au confirmat moartea unui ofiţer de poliţie şi rănirea altor şase în confruntarea de aseară.

×
Subiecte în articol: externe