x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Căutările au ajuns într-o „fază critică”. Sunetele detectate la fundul oceanului nu provin de la submarinul ARA San Juan

Căutările au ajuns într-o „fază critică”. Sunetele detectate la fundul oceanului nu provin de la submarinul ARA San Juan

21 Noi 2017   •   11:27
Căutările au ajuns într-o „fază critică”. Sunetele detectate la fundul oceanului nu provin de la submarinul ARA San Juan

Marina argentiniană a declarat că sunetele detectate la fundul oceanului nu provin de la submarinul dispărut de cinci zile, cu 44 de persoane ale echipajului la bord, notează The Guardian.

Purtătorul de cuvânt, Enrique Balbi, a declarat că în spatele sunetelor captate de două nave argentiniene aflate în căutarea submarinului se află „surse biologice”. Marina a mai afirmat că ultima comunicație a submarinului ARA San Juan, miercuri, a fost efectuată pentru a raporta o ruptură mecanică a bateriilor. Comandantul bazei navale din Mar del Plata, destinația submarinului, Căpitanul Gabriel Galeazzi, a afirmat că problemele mecanice nu sunt neobișnuite și că rareori reprezintă un risc.

Anunțul legat de sunete a ridicat speranțe într-un articol al CNN, luni, afirmând că sunetele ar putea veni de la membrii echipajului, care lovesc cu unelte în carenă. „Sunetele nu provin de la submarin și nu corespund cu niciun model care ar putea fi interpretat ca fiind codul Morse”, a spus Balbi.

Căutările au intrat într-o „fază critică”, potrivit marinei, deoarece submarinul se apropie de limita rezervelor de oxigen.

Balbi a declarat pentru reporteri că deși submarinul avea suficientă hrană și combustibil pentru 90 de zile la suprafață, acesta avea oxigen suficient doar pentru a supraviețui șapte zile sub apă. Balbi a speculat că submarinul a călătorit sub apă, din cauza condițiilor dificile de la suprafață. De asemenea, Balbi a declarat că niciunul dintre cele șapte apeluri prin satelit detectate de marină nu au provenit de la submarin.

„Niciunul dintre apelurile de duminică nu au fost de la San Juan”, a spus Balbi reporterilor. „Această fază este critică. Submarinul ar fi trebuit să ajungă în Mar del Plata duminică sau luni, dacă problema ar fi fost doar de comunicare”.

×