x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Caz fără precedent: Începe procesul bărbatului acuzat de viol în parlamentul australian

Caz fără precedent: Începe procesul bărbatului acuzat de viol în parlamentul australian

04 Oct 2022   •   11:20
Caz fără precedent: Începe procesul bărbatului acuzat de viol în parlamentul australian

Bărbatul, acuzat că a violat o colegă de serviciu în clădirea Parlamentului australian, este judecat la un tribunal din Canberra. Procesul a început marți și ar putea aduce în boxa martorilor membri importanți ai parlamentului, potrivit BBC.

Bruce Lehrmann, membru al staffului, este acuzat că a agresat-o sexual pe Brittany Higgins în martie 2019, în biroul unui ministru. Acuzatul, în vârstă de 27 de ani, a pledat nevinovat și neagă că a avut relații sexuale cu reclamanta.

Marți, în deschiderea procesului, procurorii au relatat că presupusul incident a avut loc după „o noapte de beție" cu colegii. Potrivit acestora, Lehrmann și Higgins s-au oprit la Casa Parlamentului, unde lucrau amândoi, iar femeia, „puternic intoxicată", a adormit pe o canapea din biroul unui ministru. Acuzația mai arată că femeia s-a trezit în timpul partidei de sex și a încercat să se opună.

Avocatul apărării, Steven Whybrow, a declarat că relatarea lui Higgins conține lacune și neconcordanțe și i-a îndemnat pe jurați să ignore acoperirea mediatică a cazului.

„El are dreptul la această prezumție de nevinovăție", a spus Whybrow.

Procesul are loc la un tribunal din Canberra, ar putea ține până la șase săptămâni și va avea o serie de martori „de profil înalt”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: viol in parlament