x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Caz medical incredibil: Are 30 de ani, dar seamănă cu un bebeluş! (VIDEO)

Caz medical incredibil: Are 30 de ani, dar seamănă cu un bebeluş! (VIDEO)

30 Noi 2011   •   07:32
Caz medical incredibil: Are 30 de ani, dar seamănă cu un bebeluş! (VIDEO)

O femeie de 30 de ani, Maria Audete do Nascimento, nu poate nici vorbi, nici merge si seamana cu un bebelus de noua luni. Femeia din Brazilia sufera de tulburari ale tiroidei, ceea ce impiedica corpul si creierul sa se dezvolte normal, scrie 7sur7.be.

Expertii de la Facultatea de Medicina a Universitatii din Ceara au declarat pentru presa locala ca Maria prezinta o deficienta a unui hormon tiroidian insa, daca aceasta ar fi fost depistata si tratata corect la nastere, acum femeia ar fi fost un om normal. Din cauza hipotiroidismului, corpul ei nu a fost capabil sa se dezvolte nici fizic, dar nici mental.

Insa echipa de medici n-a ramas insensibila la povestea Mariei si s-a hotarat sa o ingrijeasca gratuit pe femeia-copil nascuta pe 7 mai 1981. Cu ajutorul unui tratament hormonal, Maria ar putea creste putin si capata o oarecare independenta.

Scopul medicilor este sa o faca sa mearga, sa manance singura si poate sa pronunte cateva cuvinte, fiind prea tarziu pentru ca organismul ei sa recupereze intreaga intarziere de crestere.

×