x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Caz ȘOCANT în Marea Britanie. O asistentă medicală a ucis 7 bebeluși și a încercat să omoare alți 10 nou-născuți

Caz ȘOCANT în Marea Britanie. O asistentă medicală a ucis 7 bebeluși și a încercat să omoare alți 10 nou-născuți

12 Oct 2022   •   16:45
Caz ȘOCANT în Marea Britanie. O asistentă medicală a ucis 7 bebeluși și a încercat să omoare alți 10 nou-născuți

O asistentă medicală din Marea Britanie este acuzată că a ucis 7 bebeluși și a încercat să omoare alți 10 nou-născuți. Cazul stârnește groază în Regatul Unit.

Ea a injectat aer în venele bebelușilor sau le-a administrat insulină. 

Anchetatorii spun că Lucy Letby, în vârstă de 32 de ani, era o „prezență răuvoitoare constantă” la Spitalul Countess of Chester, din nord-vestul Angliei și este judecată acum pentru 22 de capete de acuzare. Cu toate astea, femeia își susține nevinovăția, scrie washingtonpost

Procurorul Nick Johnson le-a spus juraților că spitalul a înregistrat o creștere semnificativă a deceselor, unitatea neo-natală suferind un „colaps catastrofal”, în perioada 2015- 2016.

„Copii perfect sănătoși au înregistrat brusc o deteriorare a stării lor fizice. Uneori, bebelușii care fuseseră bolnavi, dar apoi s-au însănătoșit, au recăzut din nou, fără niciun motiv aparent”, a spus procurorul.

Aceste întâmplări i-au făcut pe angajați și anchetatori să suspecteze că există o persoană care îi otrăvește. Lucy Letby este acuzată că a încercat de trei ori să omoare un copil, iar un altul a murit în urma injectării cu aer. 

„Înainte de ianuarie 2015, statisticile privind mortalitatea copiilor în unitatea neo-natală a spitalului erau comparabile cu alte unități similare. Dar în următoarele 18 luni s-a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de bebeluși care mureau și a numărului de deteriorări grave a sănătății nou-născuților", explică Johnson. 

Deoarece cadrele medicale nu au reușit să găsească o cauză a acestor întâmplări, a fost sesizată poliția. 

"După ce au căutat o cauză, pe care nu au reușit să o găsească, anchetatorii au observat că înrăutățirea gravă a sănătății nou-născuților și decesele inexplicabile aveau într-adevăr un numitor comun. Prezența uneia dintre asistente, respectiv Lucy Letby”, a mai precizat procurorul.

Procesul ar putea dura luni de zile. 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

×