x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cazul Politkovskaia – achitarea a fost anulată

Cazul Politkovskaia – achitarea a fost anulată

25 Iun 2009   •   00:00

Curtea Supremă din Rusia a anulat, joi, verdictul de achitare a celor trei suspecţi în cazul asasinării jurnalistei Anna Politkovskaia şi a retrimis dosarul unui tribunal pentru demararea unui nou proces, au anunţat agenţiile de presă ruseşti, citate de AFP.



Curtea a dat astfel câştig de cauză Parchetului, care solicita această anulare, invocând vicii de procedură în timpul primului proces. Juraţii i-au achitat la 19 februarie pe complicii suspectaţi în cazul asasinării celebrei ziariste ruse, la capătul unui proces care a durat trei luni şi care nu a permis să se facă lumină în privinţa motivelor crimei sau a identităţii celui care a ordonat asasinatul.

Cei doi fraţi ceceni Djabrail şi Ibraghim Mahmudov erau bănuiţi că ar fi supravegheat deplasările ziaristei şi că l-ar fi condus la locul crimei pe presupusul asasin, fratele lor, Rustam, care nu a fost arestat niciodată. Un fost poliţist, Serghei Hadjikurbanov, suspectat că a organizat asasinatul din punct de vedere logistic, a fost de asemenea achitat.
Mediafax

×
Subiecte în articol: externe