x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cazul Skripal. Secretarul general ONU consideră „inacceptabilă” folosirea unui agent neurotoxic

Cazul Skripal. Secretarul general ONU consideră „inacceptabilă” folosirea unui agent neurotoxic

14 Mar 2018   •   20:02
Cazul Skripal. Secretarul general ONU consideră „inacceptabilă” folosirea unui agent neurotoxic

Secretarul general al ONU Antonio Guterres consideră 'inacceptabilă' folosirea unui agent neurotoxic pentru a ataca un fost spion rus în Marea Britanie, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al ONU, relatează AFP. 

'Utilizarea agenţilor neurotoxici ca armă este, în orice situaţie, inacceptabilă', a declarat Farhan Haq în cadrul unei conferinţe de presă, răspunzând la o întrebare cu privire la poziţia secretarului general al ONU, care nu şi-a exprimat până acum opinia în legătură cu acest incident petrecut în urmă cu zece zile. 

'Utilizarea lor (agenţilor neurotoxici) de către un stat constituie o încălcare gravă a dreptului internaţional', a adăugat purtătorul de cuvânt al ONU. 

La cererea Londrei, o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU privind otrăvirea fostului agent rus Serghei Skripal, în Anglia, este prevăzută pentru miercuri la ora 19:00 GMT. 

Premierul britanic Theresa May a anunţat o serie de sancţiuni împotriva Rusiei, între care expulzarea a 23 de diplomaţi ruşi şi suspendarea contactelor bilaterale, considerând că Moscova este 'vinovată' de otrăvirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal la Salisbury (în sud-vestul Angliei). 

Serghei Skripal şi fiica sa, Iulia, au fost găsiţi la 4 martie în stare de inconştienţă pe o bancă din apropierea unui centru comercial din oraşul Salisbury, în sud-vestul Angliei. De atunci, tatăl şi fiica se află spitalizaţi în stare critică, în timp ce un poliţist britanic, care le-a venit în ajutor, este în stare gravă.

AGERPRES

×