x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ce au facut belgienii dupa ce politia le-a cerut sa nu divulge pe internet informatii despre operatiunile antiteroriste

Ce au facut belgienii dupa ce politia le-a cerut sa nu divulge pe internet informatii despre operatiunile antiteroriste

23 Noi 2015   •   09:14
Ce au facut belgienii dupa ce politia le-a cerut sa nu divulge pe internet informatii despre operatiunile antiteroriste

Belgienii au răspuns duminică seara cu un acut simţ al umorului la cererea autorităţilor de a nu divulga pe reţelele de socializare informaţii despre operaţiunile antiteroriste ale poliţiei, aşa că au umplut internetul cu imagini de pisici.

Ideea a venit de la site-ul satiric NordPresse, de acelaşi tip ca Le Gorafi francez, care, la mijlocul săptămânii, a creat personajul "Abu Miau", o pisică purtând o centură explozivă, prezentată ca un veritabil instigator al atentatelor din 13 noiembrie de la Paris, relatează luni France Presse.

Când autorităţile au cerut duminică seara atât presei, cât şi utilizatorilor reţelelor sociale să se abţină de la schimbul de informaţii cu privire la aproximativ douăzeci de operaţiuni în curs de desfăşurare în mai multe localităţi din zona Bruxelles şi Charleroi (sudul Belgiei), "twittosfera" şi numeroşi utilizatori de Facebook s-au conformat cu plăcere cerinţei, folosind hashtag-ul #BrusselsLockdown.

În loc să descrie ce vedeau de la ferestre, locuitorii Bruxelles-ului au publicat poze cu pisoi în toate poziţiile: o felină prezentând un jurnal de ştiri televizat, doi motani "cavaleri Jedi" luptându-se cu săbiile, un pisoi atacând un dulău...

"Cred că într-o oră, am văzut mai multe #lolcats decât în tot restul vieţii mele", a mărturisit pe contul său de Twitter @mateusz un specialist al reţelelor sociale, Mateusz Kukulka.

Potrivit acestuia, primul care a postat imaginea unui pisici a fost un cameraman de la televiziunea olandeză NOS, @Hoguhugo.

"În loc de tweet-uri despre acţiunile poliţiei la Bruxelles, iată o fotografie a pisicii noastre Mozart", a scris acest reporter, al cărui nume real este Hugo Janssen, la ora 21:04 (20:04 GMT).

A urmat rapid un adevărat "potop" de postări şi în afara ţării. "Îmi place la nebunie hashtag-ul #BrusselsLockdown! Belgia este fantastică', a scris din Irlanda @SvenjaLiv.

La sfârşitul conferinţei sale de presă din timpul nopţii, în care a anunţat 19 percheziţii şi 16 arestări, purtătorul de cuvânt al parchetului federal a ţinut să "mulţumească utilizatorilor de reţele sociale că au ţinut cont de necesităţile operaţiunilor în curs". Fără să facă nicio aluzie la micile feline.

×
Subiecte în articol: bruxelles operatiuni antiteroriste