x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ce avioane VAND rusii sub sanctiuni? Sukhoi-35, MiG-35, IAK 130, Sukhoy Superjet-100

Ce avioane VAND rusii sub sanctiuni? Sukhoi-35, MiG-35, IAK 130, Sukhoy Superjet-100

de Dan Constantin    |    28 Aug 2015   •   11:26
Ce avioane VAND rusii sub sanctiuni? Sukhoi-35, MiG-35, IAK 130, Sukhoy Superjet-100
Sursa foto: wikipedia.org

Salonul International de Aeronautica MAKS 2015 Air Show organizat la Moscova reflecta actualitatea si problemele presante ale momentului.

Un reportaj publicat de Moskow Times remarca scaderea numarului de participanti fata de editia din 2013 si accentuarea caracterului militar al exponatelor.

Contractele si discutiile comerciale sunt influentate de devalorizarea rublei, restrictiile la exportul catre Rusia de componente pentru industria aeronautica, restructurarea bugetelor militare.

Publicatia citata mentioneaza contractele si discutiile in curs de finalizare pentru cumparaea a 48 de avioane multirol Sukhoi 35 de ministerul rus al Apararii, dupa ce un contract similar, incheiat in 2009, a fost onorat de industria Rusiei.

Noul contract este estimat la 1,5 miliarde dolari. Ministerul rus al Apararii va achizitiona si 48 de aparate MiG 35, contractul urmand sa fie semnat anul viitor.

Belarus cumpara avioane Iak-130 si sisteme antiracheta. Tarile arabe si Iranul sunt interesate si ele de achizitii de sisteme de rachete sol-aer, dar nu s-au anuntat tranzactii finalizate.

Un oficial al companiilor de comercializare de produse militare a mentionat ca portofoliul de comenzi militare la export al Rusiei este de 40 miliarde dolari.

Aviatia civila se concentreaza la Salonul Aeronautic pe comercializarea avionului Sukhoy Superjet 100, fiind anuntat un contract de livrare pentru 32 de aparate catre o companie de transport din Rusia, estimat la 1,1 miliarde dolari.

×