x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe CE confirmă că Germania nu a exportat seminţe germinate.

CE confirmă că Germania nu a exportat seminţe germinate.

10 Iun 2011   •   13:12

Comisia Europeana a confirmat astazi ca Germania nu a exportat in alte tari comunitare seminte germinate provenite de la ferma semnalata de autoritati ca probabila sursa a infectiei cu tulpina agresiva a bacteriei E.coli.

"Potrivit informatiilor guvernului german, aceste produse au fost consumate numai in Germania", a afirmat, intr-o conferinta de presa, Frederic Vincent, purtator de cuvant al executivului comunitar.

Acesta a salutat ridicarea alertei in ceea ce priveste consumul de castraveti, salata si rosii crude, care fusese instituita din cauza suspiciunii ca aceste legume ar fi fost contaminate, noteaza EFE, citata de Agerpres. Ridicarea alertei a fost anuntata de Germania dupa ce s-a constat ca infectia isi are originea "cu o siguranta aproape absoluta" in semintele germinate.

In Germania, numarul persoanelor care si-au pierdut viata din cauza infectiei provocate de 'E.coli' a crescut vineri la 30, dupa decesul unui pacient din landul Saxonia Inferioara. Suedia a inregistrat si ea un deces cauzat de aceeasi infectie.

×