x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE / Ce l-a salvat de la moarte pe soțul româncei dispărute în avalanșă

UPDATE / Ce l-a salvat de la moarte pe soțul româncei dispărute în avalanșă

20 Ian 2017   •   16:15
UPDATE / Ce l-a salvat de la moarte pe soțul româncei dispărute în avalanșă
Sursa foto: twitter.com
UPDATE - Salvatorii italieni au reușit să o scoată pe Adriana și fiul ei, după ce românca a aprins un foc în bucătăria hotelului, lucru confirmat de jurnalistul Sergiu Balaban Duck, care se află în Italia.

Fiica femeii fusese scoasă din hotelul distrus, cu câteva ore mai devreme, iar soțul Adrianei aștepta cu înfrigurare vești și despre soția și fiul său.

Toți cei care au fost scoși din hotel au fost trimiși la cel mai apropiat spital pentru îngrijiri și control medical.

Știrea inițială - Până la 35 de persoane erau date dispărute, ieri seară, după ce o avalanșă provocată de cutremurele din centrul Italiei a înghițit, miercuri, hotelul de patru stele „Rigopiano”, din regiunea Abruzzo, unde se aflau mai multe persoane, în vacanță, la schi, scrie BBC.  

 
Ambasada României în Italia a primit semnalări conform cărora trei cetăţeni români - un adult şi doi minori - s-ar afla în hotelul care a fost lovit de avalanşă în localitatea Farindola, din regiunea Abruzzo, a informat joi Ministerul Afacerilor Externe (MAE), la solicitarea AGERPRES.
 
Este vorba despre soția și copiii lui Gimpiero Parete, un bucătar italian, care a scăpat, ca prin minune, în ultimul moment de avalanșa ucigașă. El este și cel care a alertat autoritățile după incident.
 
"Soția mea avea o durere de cap și îi trebuia un medicament care se afla în mașină. Astfel am ieșit din hotel și m-am dus la mașină. În timp ce mă întorceam către hotel am auzit scârțâituri și am văzut muntele prăbușindu-se pe clădire. M-a lovit și pe mine, dar parțial. Am văzut o mare parte din hotel acoperită de zăpadă", aceasta este mărturia tragică a lui Giampiero Parete, unul dintre supraviețuitorii avalanșei care a distrus în totalitate hotelul Rigopiano din localitatea Farindola, Abruzzo, citat de gazetaromaneasca.com..
 
"Am încercat să intru, dar riscam să rămân blocat. M-am prins de ramura unui copac și am reușit să mă întorc la mașină. Apoi l-am întâlnit pe administratorul hotelului și împreună am dat alarma. Din interiorul hotelului nu se mai auzea niciun zgomot", a mai spus Parete.
 
Bărbatul a fost transportat la un spital din Pescara, unde este internat la Reanimare și asistat de psihologi.

 

 

 

 

×