x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ce nu vei mai putea posta de acum înainte pe Facebook

Ce nu vei mai putea posta de acum înainte pe Facebook

03 Mai 2013   •   14:30
Ce nu vei mai putea posta de acum înainte pe Facebook

 Într-un proces de evaluare a conținutului prezent în paginile sale, Facebook a anunțat o modificare a normelor privind materialele foto sau video care pot fi publicate pe rețeaua de socializare.

Facebook a decis ca de acum înainte să interzică postarea fotografiilor sau a clipurilor video care înfățișează persoane decapitate, cele deja existente urmând a fi șterse, a anunțat într-un comunicat conducerea companiei.

Decizia a fost luată în urma numeroaselor solicitări primite din partea mai multor organizații non-guvernamentale, care incriminau faptul că, în ceea ce privește acest subiect, politica dreptului la liberă exprimare este greșit înțeleasă.
Cele mai dure contestări au venit după publicarea, săptămâna trecută, a unui clip video din Mexic care arăta în mod explicit cum o femeie este decapitată. și, deși primise numeroase raportări din partea utilizatorilor privind violența imaginilor, Facebook a considerat că acest clip nu poate fi inclus în lista imaginilor șocante.
“Oamenii distribuie asta pe Facebook pentru a condamna violența. Dorința utilizatorilor care au postat aceste imagini este aceea de a atrage atenția asupra acestor probleme”, notifica Facebook.

Deci, Facebook a interzis publicarea imaginilor cu decapitați, și în ciuda argumentărilor privind libertatea de exprimare a individului, a faptului că aceste imagini sunt postate pentru a denunța violența prezentă în societatea contemporană, pare de neînțeles de o minte cât de cât normală care sunt adevăratele resorturi care generează dorința unora dintre semenii noștri de a împărtăși și altora aceste imagini abominabile...

×