x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ce să faci dacă munca ta e prea plictisitoare, dai în judecată angajatorul

Ce să faci dacă munca ta e prea plictisitoare, dai în judecată angajatorul

07 Mai 2016   •   16:10
Ce să faci dacă munca ta e prea plictisitoare, dai în judecată angajatorul

Un parizian şi-a dat în judecată angajatorul pentru că postul său era prea plictisitor. Frederic Desnard cere companiei Interparfums, unde a lucrat în perioada 2010-2014, despăgubiri în valoare de 360.000 de euro pentru suferinţa cauzată, informează CNN.

În vârstă de 44 de ani, francezul susţine că slujba lui plictisitoare, din care a fost concediat în urmă cu 18 luni, l-a făcut să sufere din cauza sindromului numit ''bore-out'' (plictiseală la locul de muncă), care a dus la grave probleme emoţionale şi de sănătate, relatează CNN în ediţia online din 3 mai.

"El a suferit de o depresie gravă şi a avut un accident de circulaţie legat de o criză de epilepsie ... a intrat în comă şi a fost în concediu medical", a declarat Montasser Charni, avocatul lui Desnard.

Desnard a fost plătit cu 3.500 de euro pe lună, pentru a nu face nimic, după cum a susţinut el.

Denumirea oficială a postului său a fost "director de serviciu general", dar el susţine că superiorii săi l-au numit "băiatul" şi i-au cerut să le facă diverse treburi personale, inclusiv să le ia copiii de la orele de sport.

Francezul a mai povestit că, în cele din urmă, erau atât de puţine lucruri de făcut pentru el, încât şefii lui pur şi simplu i-au spus să meargă acasă şi să vină înapoi când îl vor chema. Apelul telefonic nu a mai venit, a afirmat el.

Avocatul lui Desnard a declarat că sindromul "bore-out" este o formă de hărţuire. "Acesta poate fi definit ca o epuizare morală din cauza lipsei totale de sarcini şi vine cu un sentiment de ruşine de a fi plătit pentru a nu face nimic", a explicat Charni.

Compania contestă afirmaţiile lui Desnard. "Noi respingem toate aceste acuzaţii", a declarat Cyril Levy-Pey, directorul de comunicare al Interparfums. El a spus că Desnard nu a fost numit "băiatul" sau în alt fel umilitor şi a explicat că acesta "nu a fost atât de motivat'' după câţiva ani de la angajare şi, în ciuda încercărilor companiei de a-i da mai multe sarcini, a lipsit de la serviciu mai mult de şase luni, motiv pentru care a fost concediat în 2014.

Cazul este acum judecat de un tribunal de muncă din Paris, hotărârea fiind aşteptată la sfârşitul lunii iulie.AGERPRES

×