x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ce se ştie în prezent despre atentatori

Ce se ştie în prezent despre atentatori

de Dan Radu    |    16 Noi 2015   •   18:15
Ce se ştie în prezent despre atentatori
Sursa foto: MARIUS BECKER/EPA

Ismail Mostefai este primul terorist identificat dintre cei şapte atacatori care au murit în timpul atentatelor de vineri seară. Şase apropiaţi de-ai lui sunt reţinuţi momentan de autorităţile franceze.

Născut în 1985 în suburbiile Parisului, Ismail are origini algeriene şi un trecut plin de crime mărunte. Acesta a fost condamnat de opt ori pentru delicte de drept comun, dar niciodată închis.

O altă pistă urmărită de anchetatorii francezi a pornit de la descoperirea unui paşaport sirian lângă trupul unuia dintre atentatori. Deţinătorul paşaportului, Ahmed Almohamed, de 25 de ani, se numără printre refugiaţii care au ajuns în Grecia, în octombrie, trecând apoi graniţa în Macedoina.

Alţi doi atentatori au fost identificaţi drept cetăţeni francezi care locuiau în Bruxelles. Ieri, autorităţile franceze au descoperit un autoturism Seat plin de arme, lângă Paris, confirmând ipoteza că mai mulţi terorişti au reuşit să fugă după atentate.

Există informaţii că aceştia ar fi trecut graniţa în Belgia. Tot ieri, autorităţile belgiene au anunţat că au arestat şapte persoane despre care există suspiciuni că ar avea legătură cu atentatele din Paris. Potrivit procurorului şef al Parisului, Francois Molins, cel puţin trei echipe de terorişti au acţionat în mod coordonat vineri seară. "Trebuie să aflăm de unde au venit şi cine i-a finanţat", a declarat acesta.

×
Subiecte în articol: atentate paris franta