x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ce se va petrece cu VREMEA în 2013. "Impactul va fi DEVASTATOR asupra planetei"

Ce se va petrece cu VREMEA în 2013. "Impactul va fi DEVASTATOR asupra planetei"

03 Iul 2013   •   10:25
Ce se va petrece cu VREMEA în 2013. "Impactul va fi DEVASTATOR asupra planetei"
Schimbările climatice se pot vedea cu ochiul liber. De la un an la altul temperaturile parcă o iau razna: ninge în deşert, este caniculă în Laponia, în zone care erau demult acoperite cu gheaţă, acum a început să înverzească iarba, iar fenomenele meteorologice extreme sunt din ce în ce mai frecvente.

Şi în România am avut parte de schimbări ale vremii: începutul lunii mai a debutat cu temperaturi ca în mijlocul verii şi luna iunie a fost permanent însoţită de ploi care au făcut ravagii. Furtunile şi vijeliile au măturat ţara dintr-un capăt într-altul şi meteorologii nu ne dau veşti bune.

"Evenimentele naturale extreme vor lăsa zone întregi ale Pământului fără curent şi internet. Furtunile solare vor lovi planeta, iar impactul va fi devastator: comunicaţiile vor avea de suferit, iar pierderile vor fi de ordinul sutelor de milioane de dolari", spune Webbot, programul care face predictii despre fenomenele meteorologice pe internet.

Mai mult, cutremure majore vor avea loc în diferite zone ale globului, unele dintre ele urmate de tsunami. Aceste cutremure se vor înregistra în zonele de coastă şi în ţări precum Chile, Peru, Australia, Indonezia, SUA, Japonia. Aceste state menţionate ar putea fi afectate de cutremure şi tsunami.

Dacă aceste evenimente se vor produce, vor fi atât de puternice încât acestor ţări le va lua ani buni ca să-şi revină.

Webbot face previziuni şi cu privire la erupţia vulcanului Krakatau, ce se apropie de punctul său culminant după care se va produce o erupţie cum nu s-a mai văzut până în prezent.


×