x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ce spun englezii care trăiesc în România. "Am început să gândesc în limba română"

Ce spun englezii care trăiesc în România. "Am început să gândesc în limba română"

13 Feb 2013   •   15:25
Ce spun englezii care trăiesc în România. "Am început să gândesc în limba română"

În timp ce majoritatea ziarelor britanice promovează o campanie împotriva imigranţilor români, ziarul The Independent a prezentat povestea englezilor care s-au decis să lase Marea Britanie pentru a locui şi munci în România.

Aproximativ 4000 de englezi trăiesc în România, potrivit autorităţilor britanice. Britanicii sunt atraşi de oportunităţile din această ţară, unde costul de trai este mai ieftin, cu toate că salariile sunt mici şi "şpaga" este prezentă la tot pasul, arată The Independent, într-un articol amplu, dedicat englezilor care s-au hotărât să trăiască în România.

Unul dintre cei mai cunoscuţi englezi care au decis că România este mai bună decât Anglia este Dave Bryan, membru al trupei Hotel FM, formaţie care a reprezentat România în la ediţia concursului Eurovision din 2011. Bărbatul în vârstă de 28 de ani spune că se simte ciudat să mai vorbească în limba engleză, adăugând că a început să gândească în limba română. El locuieşte de peste opt ani în ţara noastră, după ce a vizitat-o lucrând ca şi voluntar aici. În prezent trăieşte din muzica pe care o face.

Află pe RTV.NET de ce ales britanicii să plece din Anglia pentru a veni în România.

×
Subiecte în articol: imigranti romani britanici