x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe CEA MAI BUNĂ OFERTĂ DIN LUME / Job de 105.000 de dolari, într-o insulă australiană

CEA MAI BUNĂ OFERTĂ DIN LUME / Job de 105.000 de dolari, într-o insulă australiană

de Sînziana Stancu    |    14 Ian 2009   •   00:00

Guvernul statului australian Queensland a lansat o ofertă de muncă irezistibilă, mai ales acum, în timp de recesiune, extrem de bine plătită, pe una dintre insulele sale paradisiace.



Accesul la acest job este destinat oricărui cetăţean, din oricare parte a lumii, scrie AFP. Salariul este de 105.000 de dolari americani (150.000 de dolari australieni), pe o perioadă de şase luni. Câştigătorul locului de muncă beneficiază de gratuitatea transportului pe Insula Hamilton, de cazare gratuită într-o casă pe plajă, cu trei camere, piscină şi teren de golf şi cu o panoramă de vis.

CONDIŢII

Printre cerinţele pe care trebuie să le îndeplinească, fără excepţii, câştigătorul postului se numără acelea de a fi un bun înotător, explorator, administrator gospodar, precum şi un excelent cunoscător al artei comunicării, care să ştie să scrie şi să vorbească bine în limba engleză. Timp de şase luni, el are obligaţia de a explora, practic, insula din reciful Great Barrier şi de a informa publicul din întreaga lume, săptămânal, prin intermediul unui blog actualizat cu descrieri, fotografii şi imagini video care să prezinte minunăţiile insulei. Din când în când, el trebuie să stea de vorbă cu presă şi să-i povestească despre activităţile şi descoperirile pe care le-a făcut. Nu în ultimul rând, candidatul trebuie să iubească marea, soarele, nisipul şi să se adapteze repede la stilul de viaţă din Queensland.

O ALTFEL DE PUBLICITATE

Autorităţile din Queensland au declarat că această ofertă internaţională pentru un post de muncă, ce pare cel puţin ciudată, este o încercare de a schimba publicitatea clasică în domeniul turismului, pentru ca statul să-şi menţină, chiar şi în vremurile grele de recesiune, neatinse cele 18 miliarde de dolari autralieni pe care Queensland le scoate anual din industria turismului. Întrebat dacă nu e riscant să fie lăsat un străin să promoveze turismul australian, ministrul de resort, Desley Boyle, a răspuns că "mai riscant ar fi ca persoana care va obţine postul să nu mai vrea să se întoarcă în ţara sa de origine, după cele şase luni" petrecute pe insulă.
Cererile pentru obţinerea postului pot fi trimise guvernului din Queensland până în data de 22 februarie. Vor fi selectaţi 11 candidaţi, care vor fi aduşi, pe cheltuiala autorităţilor australiene, în insula Hamilton, unde va avea loc selecţia finală, la începutul lunii mai. Câştigătorul va semna contractul şi va intra "în pâine", în data de 1 iulie.

×
Subiecte în articol: externe