x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cea mai înaltă statuie a lui Iisus, dezvelită în Polonia

Cea mai înaltă statuie a lui Iisus, dezvelită în Polonia

22 Noi 2010   •   10:08
Cea mai înaltă statuie a lui Iisus, dezvelită în Polonia
Sursa foto: /Reuters

VIDEO - Dezvelirea oficială a monumentului a atras pelerini din întreaga lume, iar localnicii speră ca afluxul de vizitatori să devină un obicei. Mai ales că sculptura este situată într-un orăşel din vestul ţării, foarte aproape de graniţa cu Germania.

Statuia are 33 de metri, dar ajunge la 51 împreună cu piedestalul pe care stă şi coroana de pe cap. Chiar şi aşa, unii o consideră prea mică. Monumentul este făcut din ipsos şi fibră de sticlă şi cântăreşte 440 de tone. A costat peste un milion de euro, bani proveniţi în întregime din donaţii.

Până acum, cea mai înaltă statuie a lui Iisus din lume se afla în Brazilia, la Rio Janeiro. Aceasta măsoară doar 33 de metri.

Construcţia a stârnit însă şi foarte multe controverse. Unii au sprijinit proiectul, dar alţii l-au considerat megaloman şi ridicol, existând voci care au cerut să se renunţe la proiect.

Locuitorii din Swiebodzin şi oamenii de afaceri din regiune speră însă că monumentul va deveni o emblemă a oraşului lor şi le va aduce foarte mulţi bani.

 

×