x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cea mai neagră zi a lui Donald Trump - ancheta specială a lui Robert Mueller scoate la iveală tot mai multe ilegalităţi

Cea mai neagră zi a lui Donald Trump - ancheta specială a lui Robert Mueller scoate la iveală tot mai multe ilegalităţi

22 Aug 2018   •   12:07
Cea mai neagră zi a lui Donald Trump - ancheta specială a lui Robert Mueller scoate la iveală tot mai multe ilegalităţi

Donald Trump s-a confruntat cu cea mai neagră zi a mandatului său, după ce unul dintre foştii săi asociaţi a pledat vinovat, iar un altul este acuzat de crime financiare, potrivit The Guardian.

Michael Cohen, fostul său avocat, a pledat vinovat în opt acuzaţii, inclusiv plăţi ilegale pentru influenţarea alegerilor din 2016. De asemenea, Paul Manafort, fostul şef de campanie al preşedintelui SUA, are opt acuzaţii de fraudă.

“Aceasta este cea mai groaznică oră din întregul mandat al lui Trump – nu, din întreaga viaţă”, a scris pe Twitter, fostul consilier al lui Barack Obama pentru etică şi reformă guvernamentală, Norman Eisen.

Acuzaţiile au ridicat semne de întrebare grave cu privire la judecata lui Donald Trump. De la începutul mandatului, consilierul său pentru securitate naţională, avocatul personal, şeful campaniei, managerul adjunct al campaniei şi consilierul pentru politică externă au fost acuzaţi de ilegalităţi.

Ilegalităţile au fost scoase la iveală de investigaţia procurorului special Robert Mueller privind implicarea Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016. Evenimentele de marţi au reprezentat o victorie semnificativă pentru Mueller, care se află sub presiune din partea susţinătorilor lui Trump în privinţa investigaţiei pe care preşedintele SUA a catalogat-o drept o “vânătoare de vrăjitoare”.

×