x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cea mai veche centrală nucleară din lume se închide în Marea Britanie după 44 de ani de funcţionare

Cea mai veche centrală nucleară din lume se închide în Marea Britanie după 44 de ani de funcţionare

de Mediafax    |    29 Feb 2012   •   15:12
Cea mai veche centrală nucleară din lume se închide în Marea Britanie după 44 de ani de funcţionare

Cea mai veche centrala nucleara din lume va fi inchisa miercuri in Marea Britanie, dupa 44 de ani de functionare, si urmeaza sa fie inlocuita din 2025 de o unitate noua, construita la doar cateva sute de metri departare, informeaza MEDIAFAX, care citeaza Reuters.

Unii locuitori ai satului Oldbury-On-Severn sustin ca nu au avut de ales in anii '60, cand a fost construita centrala, si se plang ca nu au cum sa impiedice nici realizarea noii unitati.

O companie de proiect controlata in parteneriat de gigantii germani E.ON si RWE este pe cale sa inceapa, in apropiere, lucrarile de constructie la o centrala nucleara de circa sase ori mai puternica decat cea veche, care ar trebui sa intre in exploatare din 2025.

Guvernul britanic isi bazeaza masurile de reducere a emisiilor poluante pe construirea de centrale nucleare.

Vechea centrala, a carei constructie a inceput in 1958, este operata de compania americana Magnox. Majoritatea angajatilor vor continua sa lucreze timp de pana la 18 luni, pentru a incepe dezafectarea si demontarea centralei.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie companie centrala nucleara