x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Glume între SUA și Marea Britanie despre cum se face ceaiul

Glume între SUA și Marea Britanie despre cum se face ceaiul

de Redacția Jurnalul    |    25 Ian 2024   •   23:45
Glume între SUA și Marea Britanie despre cum se face ceaiul

Relația specială dintre Marea Britanie și Statele Unite a avut parte de mici probleme, însă unele hazlii, în această săptămână, după ce un profesor universitar american a sugerat să se adauge sare în ceai, provocând glume diplomatice.

O ceașcă de ceai este ca o instituție națională în Marea Britanie, relatează Reuters, așa încât atunci când chimista americană Michelle Francl a afirmat că este nevoie de un vârf de cuțit de sare pentru o infuzie perfectă a provocat agitație.

Dornică să repare așa-zisul prejudiciu adus relațiilor cu cel mai apropiat aliat al său, ambasada SUA la Londra a intervenit.

"Vrem să îi asigurăm pe bunii oameni din Marea Britanie că ideea de neconceput de a adăuga sare la băutura națională a Marii Britanii nu este politica oficială a Statelor Unite. Și nu va fi niciodată", a declarat ambasada pe X. "Haideți să ne unim în solidaritatea noastră și să arătăm lumii că, atunci când vine vorba de ceai, suntem uniți."

Păstrând tenta de glumă, postarea s-a încheiat arătând că ambasada va continua să facă ceaiul "în mod corespunzător" - folosind un cuptor cu microunde.

Biroul Cabinetului britanic a răspuns tot cu umorul de rigoare: "Apreciem relația noastră specială, însă trebuie să fim în dezacord total.. Ceaiul nu poate fi făcut decât folosind un ceainic”.

Glumele vin la 250 de ani de la Boston Tea Party, când taxele pe ceai impuse de Marea Britanie coloniilor sale au provocat nemulțumiri, iar americanii au aruncat saci de ceai în portul Boston.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ceai sua Marea Britanie