x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cehia REFUZA frontul celor 7 ANTI Nord Stream2

Cehia REFUZA frontul celor 7 ANTI Nord Stream2

de Dan Constantin    |    06 Dec 2015   •   13:01
 Cehia REFUZA frontul celor 7 ANTI Nord Stream2

Cehia nu semneaza scrisoarea celor sapte tari care protesteaza impotriva proiectului Nord Stream2.

Slovacia,Polonia, Ungaria,Tarile Baltice si Ucraina considera ca noua magistrala de transport gazier va conduce la accentuarea dependentei energetice a Europei fata de Rusia si va afecta interesele economice ale Ucrainei si Slovaciei.Prin noul proiect asumat de Germania se dubleaza capacitatea de transport a gazelor din Rusia prin Marea Baltica si se reduce drastic importanta tranzitului prin Ucraina. Ucraina si Slovacia vor pierde sume importante din serviciile de tranzitare a gazelor din Rusia catre Europa Centrala si de Vest.

Ministrul ceh al Economiei , citat de Radio Praga,a declarat ca nu a reusit sa obtina o majoritate in guvern pentru a semna scrisoare celor sapte tari. Oficialul ceh a apreciat ca tonul transant al scrisorii a determinat retinerea Cehiei , nu fondul problemei.

In luna noiembrie, vicecancelarul Germaniei a declarat la Moscova, in timpul intalnirii cu Vladimir Putin ca proiectul va fi al Germaniei pentru a nu da nastere la probleme juridice in interiorul Uniunii Europene.  

×