x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cehii, mai liberi la droguri

Cehii, mai liberi la droguri

de Irina Cristea    |    16 Dec 2009   •   00:00
Cehii, mai liberi la droguri
Sursa foto: /Reuters

Aproape două grame de heroină, un gram de cocaină, 40 de ciuperci halucinogene la purtător. Iar exemplele ar putea continua, ele făcând parte din reglementările recente pe care autorităţile din Cehia le-au adus legii care specifică în amănunt tipurile şi cantităţile de droguri pe care cetăţenii acestui stat au voie să le deţină fără a fi ameninţaţi cu închisoarea.



Autorităţile de la Praga au decis să nuanţeze legislaţia actuală, destul de vagă. Actul normativ în vigoare autorizează posesia unei "mici cantităţi de droguri", fără a face vreo altă precizare şi lăsând, astfel, loc pentru prea multe interpretări subiective. Prin urmare, noul regulament prezentat de ministrul Justiţiei, Daniela Kovarova, autorizează posesia a cinci grame de haşiş, cinci doze de LSD, sub formă de comprimate, capsule sau cristale, a maximum 1,5 grame de heroină, un gram de cocaină sau 15 grame de marijuana, relatează AFP.

În urmă cu 15 zile, Guvernul ceh a autorizat cetăţenii să planteze pe o suprafaţă de aproximativ 1,5 metri canabis, coca sau cactus conţinând mescalină şi să deţină până la 40 de ciuperci halucinogene.

×
Subiecte în articol: externe