x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cei cinci suspecţi acuzaţi de atacurile din 11 septembrie, judecaţi la New York

Cei cinci suspecţi acuzaţi de atacurile din 11 septembrie, judecaţi la New York

13 Noi 2009   •   00:00

Organizatorul autoproclamat al atentatelor de la 11 septembrie 2001 şi patru presupuşi complici, deţinuţi în prezent la baza de la Guantanamo, vor fi judecaţi de către un tribunal civil la New York, potrivit Washington Post.



Decizia de judecare a celor cinci bărbaţi de către un tribunal federal, în locul unuia militar, ar urma să fie anunţată vineri de Departamentul Justiţiei, a declarat un oficial american. Această decizie nu va avea consecinţe asupra celor mai mulţi dintre cei 215 deţinuţi de la Guantanamo, potrivit surselor citate de cotidianul american.

Administraţia Obama urmează să anunţe până luni în ce jurisdicţie, militară sau de drept comun, vor compărea cei cinci bărbaţi acuzaţi de organizarea atentatelor de la 11 septembrie 2001. La Washington există speculaţii privind o decizie în favoarea tribunalelor federale de drept comun, care beneficiază de experienţă în cazurile referitoare la terorism. O astfel de soluţie ar fi, de asemenea, favorabilă administraţiei americane, pentru imaginea acesteia la nivel internaţional.

×
Subiecte în articol: externe