x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cei mai puternici oameni ai lumii

Cei mai puternici oameni ai lumii

20 Apr 2004   •   00:00

Ne place sau nu, Ossama ben Laden si presedintele George Bush ne influenteaza viata. Cei doi au fost inclusi, impreuna cu alti sefi de state, lideri de grupari extremiste sau artisti, in topul „100 personalitati care ne influenteaza viata" intocmit de revista Time.

Fie ca incearca sa insufle speranta sau sa croiasca o lume mai buna, fie ca vor sa rastoarne ordinea prin atentate, politicienii, soldatii, teroristii, preotii si miliardarii isi pun amprenta asupra vietii fiecaruia dintre noi.

MODEL. Personalitati din cele mai diverse domenii ne modeleaza destinele, de la fotbalistul care a lansat o moda, David Beckham, la fondatorul companiei Microsoft, multimiliardarul Bill Gates, la actorul-regizor Mel Gibson. Ultimul sau film, „Patimile lui Hristos"", o ecranizare dupa ultimele ore ale lui Iisus, in care joaca si romanca Maia Morgenstern, a starnit controverse in intreaga lume. Una dintre figurile cele mai iubite de pe lista este liderul spiritual al crestinatatii, Papa Ioan Paul al II-lea, un aparator al pacii.

AVANTAJ. Fiind o revista americana, era de asteptat ca Time sa acorde o mai mare atentie personalitatilor americane, prezente in procent de 40%. De asemenea, 84 dintre cele 100 de personalitati sunt barbati. Dintre femei, actrita Nicole Kidman si scriitoarea britanica J.K.Rowling, autoarea seriei „Harry Potter".

Ana Ilie

Destine jucate de Bush la ruleta

Precautia nu este una din calitatile lui George Bush, un barbat obisnuit, de altfel, scrie Time. Pentru ca este la fel de impulsiv ca si Ossama ben Laden si joaca totul pe o carte chiar cu riscul de a i se intoarce intreaga lume impotriva, Time i-a asezat pe cei doi eterni dusmani pe acelasi plan, al „radicalilor". Bush este numit chiar un „jucator inrait la ruleta", care nu a ezitat sa joace nu numai destinul sau, ci si pe al umanitatii.

×
Subiecte în articol: externe