x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cei şapte suspecţi

Cei şapte suspecţi

de Delia Zahareanu    |    03 Iul 2007   •   00:00
Cei şapte suspecţi

Detectivii britanici au mai efectuat ieri incă două arestări in dosarul atentatelor eşuate de vineri şi de sămbătă de la Londra şi de la aeroportul internaţional din Glasgow.

Detectivii britanici au mai efectuat ieri incă două arestări in dosarul atentatelor eşuate de vineri şi de sămbătă de la Londra şi de la aeroportul internaţional din Glasgow.

Scotland Yard a efectuat ieri incă două arestări legate de atentatele cu maşini capcană de la Londra, de vineri şi de la Aeroportul Internaţional din Glasgow, de duminică, totalul celor arestaţi in acest dosar ridicăndu-se ieri seară la şapte persoane. Surse din interiorul Poliţiei Metropolitane au confirmat că printre cei arestaţi se numără şi doi medici. Cei doi sunt singurii suspecţi cărora li se cunosc numele. Este vorba despre Bilal Abdulla, care şi-a obţinut diploma de practică medicală in Irak şi de Mohammad Asha, care are o diplomă obţinută in Iordania, şi naţionalitate palestiniană, informează AFP.

CAPUL COMPLOTULUI. Despre Mohammad Asha, in vărstă de 26 de ani, se cunoaşte că a lucrat in Marea Britanie in ultimii doi ani, relatează cotidianul britanic The Times. Asha a fost arestat impreună cu soţia sa pe autostrada M6, in comitatul Cheshire, sămbătă seara, iar poliţia a obţinut prelungirea mandatelor lor de arestare. Surse iordaniene au comentat pentru AFP sub condiţia anonimatului că "Mohammad Jamil Abdelkader Asha este probabil capul operaţiunii". Cu privire la Abdulla, spitalul Royal Alexandra din Paisley, in apropiere de aeroportul internaţional din Glasgow, a confirmat că acesta a lucrat in spital ca doctor.

ORIENTUL. Dintre cei şapte suspecţi reţinuţi, trei au fost arestaţi in legătură directă cu atentatele eşuate de vineri din capitala britanică. La aceştia se adaugă arestarea şoferului jeep-ului care a fost izbit şi incendiat la intrarea terminalului Aeroportului Internaţional din Glasgow. Acesta a fost dus la spitalul Alexandra Royal, in stare critică, iar poliţia a arestat şi cealaltă persoană care se găsea in maşină. Ceilalţi sunt cei doi medici de provenienţă arabă. Pănă in prezent, Scotland Yard are posibilitatea de a reţine suspeţii pe o perioadă de 28 de zile fără a formula acuzaţii, dar premierul Gordon Brown a anunţat că doreşte modificarea acestei prevederi, mărind durata la 90 de zile, relatează The Times.

×
Subiecte în articol: externe