x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel mai bogat om din Filipine, magnatul Henry Sy Sr., a murit la vârsta de 94 de ani

Cel mai bogat om din Filipine, magnatul Henry Sy Sr., a murit la vârsta de 94 de ani

19 Ian 2019   •   19:00

Henry Sy Sr., cel mai bogat om din Filipine, magnat al comerţului cu amănuntul şi filantrop, a murit sâmbătă la vârsta de 94 de ani, au anunţat membrii familiei sale, citaţi de Xinhua.

"Cu profundă tristeţe, vreau să informez grupul SM Supermalls că iubitul nostru preşedinte-Tatang (tată, n.r.), Henry Sy Sr., a murit împăcat în somn în primele ore ale dimineţii de sâmbătă. Să ne rugăm cu toţii pentru odihna eternă a sufletului său", a declarat Steven Tan, director operativ al grupului SM Supermalls, într-un comunicat.

Henry Sy Sr., cu origini chineze, filipineze şi taiwaneze, fondatorul SM Group, era şi preşedinte-emerit al SM Prime Holdings Inc, SM Development Corporation, Highlands Prime Inc, BDO Unibank Inc şi preşedinte-onorific al China Banking Corporation.

El a fost desemnat cel mai bogat om din Filipine timp de 11 ani la rând de revista Forbes, cu o avere netă estimată la 19 miliarde de dolari americani.

Henry Sy Sr. s-a născut în provincia Fujian din sud-estul Chinei pe 25 decembrie 1924 şi şi-a deschis primul magazin ShoeMart în 1958, pe care l-a dezvoltat apoi până la un conglomerat cu trei linii principale de business - retail, banking şi proprietăţi imobiliare.

Omul de afaceri filipinez a fost căsătorit cu Felicidad Tan-Sy şi a avut şase copii. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Henry Sy Sr