x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel mai citit cotidian din Europa, Bild, concediază circa 200 de angajaţi

Cel mai citit cotidian din Europa, Bild, concediază circa 200 de angajaţi

de Istvan Deak    |    13 Mai 2013   •   10:32
Cel mai citit cotidian din Europa, Bild, concediază circa 200 de angajaţi

Grupul german de presă Axel Springer intenţionează să suprime între 170 şi 200 de posturi în cadrul grupului cotidianului cel mai citit din Europa, Bild. Concedierile fac parte dintr-un plan de reducere a cheltuielilor pe care Springer îl pune în aplicare, potrivit ediţiei de duminică a săptămânalului Der Spiegel. “Grupul Axel Springer consideră că sunt în mod clar necesare economii în activitatea ziarului, iar acum sunt luate în calcul economii în total de 20 de milioane de euro”, scrie Der Spiegel, care citează “mai multe surse bine informate în legătură cu activitatea din cadrul grupului media german”.

Ameninţarea vizează între 170 şi 200 de locuri de muncă din cadrul titlurilor grupului Bild, în special la popularul cotidian cu acelaşi nume.

Spiegel precizează că redactorii de la Bild, cei de la site-ul bild.de şi de la cotidianul berlinez Berliner Zeitung (B.Z) vor fi transferaţi la o filială a Bild Digital GmbH, unde condiţiile de lucru şi de remunerare sunt mult mai puţin bune decât pentru salariaţii ediţiei print. Tot Spiegel adaugă că sunt prevăzute şi concedieri, şi că Springer ar fi alocat 50 de milioane de euro pentru “adaptări structurale”. Intrebaţi de cei de la Der Spiegel în legătură cu schimbările care urmează să se producă în cadrul grupului, cei de la Bild s-au mulţumit să răspundă că actualmente sunt în studiu mai multe variante de scenariu. “Vrem să creăm încă de pe acum condiţiile unei reuşite care să fie atât în plan economic, cât şi pentru jurnalismul multimedia”, a declarat un purtător de cuvânt al Springer pentru săptămânalul german.

Potrivit Der Spiegel, rentabilitatea Bild depăşeşte 30%, iar contribuţia sa la beneficiile grupului Springer reprezintă circa 300 de milioane de euro.

×