x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe „Cel mai periculos terorist” căutat de CIA ar fi fost ucis în Yemen

„Cel mai periculos terorist” căutat de CIA ar fi fost ucis în Yemen

30 Sep 2011   •   09:31
„Cel mai periculos terorist” căutat de CIA ar fi fost ucis în Yemen

Anwar Nasser Abdulla Aulaqi (prescurtat al-Awlaki), lider al-Qaeda in Peninsula Arabica, considerat teroristul numarul unu al planetei dupa disparitia lui Osama bin Laden, ar fi fost ucis azi, in Yemen, impreuna cu mai multi companioni. Anuntul lichidarii lui al-Awlaki a fost facut de ministrul Apararii din Yemen. Insa, conform Associated Press, alti oficiali yemeniti sustin ca nu se stie, cu certitudine, daca in convoiul atacat cu bombe de un avion de lupta american, in provincia Marib, s-ar fi aflat al-Awlaki.

Cu acceptul Consiliului de Securitate al ONU, presedintele SUA, Barack Obama a dispus cautarea si uciderea lui al-Awlaki, inca din aprilie 2010. Cu cateva luni in urma, o bomba lansata asupra masinii in care se afla liderul al-Qaeda si-a ratat tinta.

Anwar al-Awlaki s-a nascut in SUA. A fost imam la o moschee din San Diego, unde i-a intalnit pe cel putin doi dintre teroristii care deturnat avioanele cu care au realizat atentatele din 11 septembrie 2001. Este implicat in mai multe atacuri teroriste pe teritoriul SUA si este foarte activ pe youtube si retelele de socializare, fiind cunoscut drept 'bin Laden al internetului'. Urmarit international din 2007, s-a refugiat in Yemen.

Intr-o inregistrare video din noiembrie 2010, al-Awlaki ii indeamna sa ii ucida pe toti americanii, fara ezitare.

Update:

Un oficial american de rang inalt a confirmat decesul imamului americano-yemenit Anwar al-Awlaqi, suspectat de legaturi cu al-Qaida si care era cautat de serviciile secrete americane, informeaza AFP.
Oficialul american nu a oferit informatii despre circumstantele decesului lui Anwar al-Awlaqi. "Pot confirma ca a murit. Nu pot spune nimic mai mult", a declarat el. (Mediafax)

×