x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel puţin 10.000 de copii migranţi au dispărut fără urmă în Europa

Cel puţin 10.000 de copii migranţi au dispărut fără urmă în Europa

31 Ian 2016   •   19:04
Cel puţin 10.000 de copii migranţi au dispărut fără urmă în Europa
Sursa foto: Foto: Pixabay.com

Cel puţin 10.000 de copii migranţi neînsoţiţi au dispărut fără urmă în Europa în ultimele 18-24 de luni, a afirmat agenţia Europol, care şi-a exprimat temerea că mulţi dintre aceştia sunt exploataţi, în special sexual, de grupuri de crimă organizată, informează duminică AFP şi DPA.

Cifrele, publicate pe Internet de săptămânalul britanic The Observer, au fost confirmate duminică de serviciul de presă al Europol.

Brian Donald, un oficial al Europol citat de publicaţia britanică, a afirmat că cifra se referă la copiii cărora li s-a pierdut orice urmă după ce au fost înregistraţi de autorităţile europene. Aproximativ jumătate dintre aceştia au dispărut în Italia. În Suedia, numărul copiilor migranţi dispăruţi se ridică la 1.000.

'Acest lucru nu înseamnă că tuturor acestor copii li s-a întâmplat ceva', a afirmat purtătorul de cuvânt al Europol la Haga. 'Unii dintre ei ar putea de fapt să stea la rude', a mai spus oficialul Europol.

Circa un milion de migranţi au sosit în Europa în 2015, a estimat Europol, precizând că aproximativ 27% dintre aceştia sunt copii. 'Nu toţi sunt neînsoţiţi, însă avem dovezi care arată că o mare parte din ei ar putea fi", a precizat Europol.

Potrivit lui McDonald, o 'infrastructură criminală' paneuropeană sofisticată vizează acum migranţi în diverse scopuri. În Germania şi Ungaria, în special, un număr mare de infractori au fost reţinuţi pentru că exploatau migranţi.

Grupuri criminale în traficul cu fiinţe umane sunt de asemenea active pe filierele de imigraţie ilegală cu scopul exploatării migranţilor, a mai spus Brian Donald.

Guvernul britanic a anunţat joi că va găzdui copii refugiaţi care au fost separaţi de familiile lor de conflictele din Siria şi din alte ţări.

Sursa: Agerpres

×