x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel puţin 11 civili, între care cinci copii, ucişi într-o explozie în Afganistan

Cel puţin 11 civili, între care cinci copii, ucişi într-o explozie în Afganistan

17 Iul 2009   •   00:00

Bomba a fost declanşată la trecerea camionetei care îi transporta pe civili la un mausoleu din districtul Spin Boldak, situat în provincia Kandahar, în zona de frontieră a Afganistanului, a declarat generalul Saifullah Hakim, unul dintre şefii poliţiei de frontieră din sudul ţării, citat de AFP.



"Au fost ucişi trei bărbaţi, trei femei şi cinci copii", a precizat generalul. "Sunt civili toţi. Alte trei femei au fost rănite şi transportate la un spital din apropiere", a adăugat el.

Acest bilanţ a fost confirmat de un alt reprezentant al poliţiei de frontieră, generalul Abdul Raziq.

Atentatul nu era încă revendicat vineri la prânz, dar generalul Hakim i-a acuzat pe "inamicii Afganistanului", expresie folosită de autorităţi pentru a-i desemna pe rebelii talibani, de plasarea bombei.

Bombele artizanale amplasate de-a lungul drumurilor, care sunt principala cauză a morţii militarilor străini din această ţară, dar şi cauza morţii a numeroşi civili, sunt cea mai sângeroasă armă folosită de talibani, care au fost îndepărtaţi de la putere la sfârşitul lui 2001 printr-o intervenţie militară internaţională.

Insurgenţii poartă de atunci o luptă sângeroasă, care a câştigat teren în ultimii doi ani, în special în fiefurile lor din sud şi est.

Mediafax

×
Subiecte în articol: externe