x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel puţin 118 persoane au murit vineri în violenţele din Siria

Cel puţin 118 persoane au murit vineri în violenţele din Siria

de Mediafax    |    14 Iul 2012   •   10:28

Cel putin 118 persoane, majoritatea civili, au murit in timpul represiunilor si luptelor din Siria vineri, in special in provincia Idleb (nord-vest) si in capitala Damasc, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), relateaza AFP.

Bilantul contine 49 de civili, dintre care 11 copii, 37 de militari si 32 de rebeli, potrivit datelor acestei organizatii neguvernamentale cu sediul in Marea Britanie, care se sprijina pe o retea de militanti si martori oculari.

Cel putin 18 rebeli au fost ucisi in asaltul asupra mai multor localitati din Idleb si 14 civili au murit in luptele dintre insurgenti si trupele guvernamentale la Tadamamone, un cartier din capitala, si in tabara refugiatilor palestinieni din Yarmouk.

Peste 200 de persoane au murit joi in urma violentelor, dintre care 150 doar in orasul Treimsa (centrul tarii), in bombardamente si lupte, determinand comunitatea internationala sa ceara ONU sa actioneze impotriva "escaladei scandaloase" a violentei in Siria.

Avand in vedere restrictiile impuse presei de autoritatile siriene si decizia ONU de a nu mai contabiliza victimele, este imposibil de obtinut un bilant din surse independente.

Potrivit OSDO, peste 17.000 de persoane au murit de la inceputul revoltei, la jumatatea lui martie 2011, care s-a militarizat treptat in fata represiunii brutale conduse de regim.

×
Subiecte în articol: siria violente revolta victime