x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel puţin 190 de cadavre au fost scoase dintr-o groapă comună în nordul Siriei

Cel puţin 190 de cadavre au fost scoase dintr-o groapă comună în nordul Siriei

03 Iul 2019   •   18:16
Cel puţin 190 de cadavre au fost scoase dintr-o groapă comună în nordul Siriei

Cel puţin 190 de cadavre au fost scoase dintr-o groapă comună din nordul Siriei, unde militanţii ai grupării Stat Islamic (SI) îşi aveau odată bastionul principal în această ţară, a anunţat miercuri un oficial local, informează DPA.

Groapa comună a fost descoperită lângă oraşul Raqqa, odinioară capitala de facto a grupării SI în Siria.

Mai multe zeci dintre trupurile care au fost găsite în groapa comună erau ale unor bărbaţi îmbrăcaţi în uniforme oranj, care se presupune că au fost ucişi prin execuţie de militanţi, a precizat un oficial al consiliului civil al oraşului Raqqa.

În groapa comună se mai aflau trupuri de femei ucise cu lovituri de pietre, dar şi de combatanţi ai grupării SI, a adăugat oficialul sub protecţia anonimatului. Cadavrele au fost recuperate luna trecută, a spus acest oficial, fără a oferi alte detalii.

"Această groapă comună este parte a unei serii de gropi comune localizate în zona Vanguard Camp, unde mai mult de 3.500 de trupuri au fost recuperate în ultimele câteva luni", a adăugat el.

Vanguard Camp, situat la circa 5 kilometri sud de Raqqa, a fost un sit unde SI îşi antrena copiii să lupte. În octombrie 2017, o miliţie siriană condusă de kurzi şi susţinută de SUA a capturat oraşul Raqqa din mâinile SI, în urma unei înfrângeri majore a grupării radicale.

Kurzii sirieni au jucat un rol central în înfrângerea SI în Siria.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: siria statul islamic