x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel puţin 357 de morţi într-un incendiu de proporţii dintr-o închisoare din Honduras

Cel puţin 357 de morţi într-un incendiu de proporţii dintr-o închisoare din Honduras

15 Feb 2012   •   12:59
Cel puţin 357 de morţi într-un incendiu de proporţii dintr-o închisoare din Honduras

Un incendiu de mari proportii a ucis cel putin 357 de oameni dintr-o inchisoare din Honduras, au anuntat oficialitatile din aceasta tara. Sursa incediului nu a fost inca stabilita.

Honduras este statul cu cea mai mare rata a omorurilor din lume, potrivit ONU. Inchisorile sunt supraaglomerate, iar revoltele aici izbucnesc destul de des. De asemenea, razboaiele intre diferite bande sunt frecvente si in inchisori, nu doar pe strazi.

Inchisoarea din orasul Comayagua, care are mai mult de 800 de detinuti, a fost inconjurata de soldati, politisti si rudele celor inchisi. Unii pompieri au declarat ca nu au putut intra in incinta inchisorii la timp, pentru ca se auzeau focuri de arma.

Comandantul sistemului de penitenciare din Honduras, Daniel Orellana, insa, spune ca nu a fost vorba de o revolta.

"Avem doua ipoteze. Ori un prizonier a dat foc unei saltele si a provocat incendiul, ori a fost un scurt circuit la sistemul electric".

Inchisorile din Honduras gazduiesc de doua ori mai multi detinuti decat ar permite capacitatea lor normala. In urma cu mai multi ani, peste 100 de prizonieri au murit intr-un alt incendiu, dintr-o inchisoare din orasul San Pedro Sula.

×