x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel puțin 50 de persoane omorâte în trei atacuri sinucigașe revendicate de Isis, în sudul Irakului

Cel puțin 50 de persoane omorâte în trei atacuri sinucigașe revendicate de Isis, în sudul Irakului

15 Sep 2017   •   15:03
Cel puțin 50 de persoane omorâte în trei atacuri sinucigașe revendicate de Isis, în sudul Irakului

Statul Islamic a revendicat trei atacuri sinucigașe care au omorât cel puțin 50 de oameni și au rănnit alți 80, în sudul Irakului, joi, scrie The Guardian.

Atacatorii, îmbrăcați în uniforme de poliție și la volanul unor vehicule militare furate, au vizat un punct de control al poliției și două restaurante, în apropierea orașului Nassiriya. Aceștia au folosit mașini-capcană și veste cu explozibil, potrivit unor surse din poliție.

Activitatea grupului este deseori concentrată în vestul și nordul Irakului. Atacurile cu bombă în sud, unde este extras majoritatea petrolului și unde forțele de securitate sunt prezente, sunt destul de rare.

Șeful Directoratului pentru Sănătate din Nassiriya, Jassim al-Khalidi, a declarat că la spitalul din oraș au fost aduse 50 de cadavre, dar că bilanțul ar putea crește, pentru că o parte dintre răniți sunt în stare critică.

Surse medicale au declarat că cel puțin 10 pelerini iranieni, care vizitau locuri sacre șiite, se numără printre morți.

Cel mai sângeros atac a avut loc la un restaurant aflat la vest de Nassiriya. „Un atacator și-a detonat vesta cu explozibil într-un restaurnat aglomerat, în timp ce un grup de persoane înarmate au aruncat grenade și au tras în clienți”, a declarat colonelul Ali Abdul Hussain.

Surse din forțele de ordine au declarat că mai mulți ofițeri au fost uciși în atacul care a vizat punctul de control, dar bilanțul acestui atac nu este clar încă.

×
Subiecte în articol: atacuri sinucigase statul islamic isis irak