x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel puţin doi morţi şi 89 de răniţi în Japonia, în urma unei puternice furtuni de zăpadă

Cel puţin doi morţi şi 89 de răniţi în Japonia, în urma unei puternice furtuni de zăpadă

de Agerpres    |    08 Feb 2014   •   12:08
Cel puţin doi morţi şi 89 de răniţi în Japonia, în urma unei puternice furtuni de zăpadă

O furtună de zăpadă a lovit sâmbătă Tokyo, făcând doi morţi şi 89 de răniţi şi obligând sute de avioane să rămână la sol, relatează France Presse.

Ajunsă pe insula Kyushu (sud-vestul Japoniei) în noaptea de vineri spre sâmbătă, furtuna însoţită de ninsori şi ploi a acoperit sâmbătă Insula Honshu, de la Hiroshima până în regiunea Tohoku (nord-est), trecând prin oraşul istoric Kyoto, metropolele Osaka, Nagoya şi Yokohama, dar şi capitala Tokyo.

Televiziunea publică NHK a relatat că cel puţin 89 de persoane au fost rănite, dintre care 17 grav, în estul ţării pe fondul unor incidente legate de căderile de zăpadă. De asemenea, NHK a relatat despre un accident de maşină, provocat aparent de carosabilul îngheţat, în care au murit două persoane în vârstă de 88 şi 90 de ani care se îndreptau spre căminul lor din centrul Japoniei.

La Tokyo, unde zăpada a fost abundentă, o manta albă de opt centimetri acoperise mai multe cartiere în jurul orei 07:00 GMT, stratul de zăpadă urmând să atingă 20 de centimetri până duminică dimineaţă, după cum a prognozat agenţia niponă de meteorologie. Agenţia a emis avertizări de ninsori puternice în capitală, o premieră în ultimii 13 ani. De asemenea, meteorologii au avertizat şi în legătură cu rafale de vânt puternice şi valuri înalte pe litoralul Oceanului Pacific din estul ţării.

Circa 3.400 de locuinţe erau private de electricitate la Tokyo şi în împrejurimile acestuia, a anunţat compania Tokyo Electric Power (Tepco). 

×
Subiecte în articol: furtuna zapada japonia