x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE: Cel puţin opt morţi, inclusiv un lider islamist, în Fâşia Gaza, în urma atacurilor israeliene

UPDATE: Cel puţin opt morţi, inclusiv un lider islamist, în Fâşia Gaza, în urma atacurilor israeliene

05 Aug 2022   •   18:00
UPDATE: Cel puţin opt morţi, inclusiv un lider islamist, în Fâşia Gaza, în urma atacurilor israeliene

Cel puţin opt persoane, inclusiv un lider al grupului fundamentalist Jihadul Islamic, au fost ucise, iar numeroase altele au fost rănite în urma bombardamentelor israeliene efectuate în teritoriul palestinian Fâşia Gaza, afirmă surse medicale.

Ministerul Sănătăţii din Fâşia Gaza a anunţat că bilanţul bombardamentelor israeliene a ajuns la opt morţi. Printre victime se numără un copil în vârstă de cinci ani. Alte zeci de persoane au fost rănite.

Printre persoanele ucise figurează un lider al filialei locale a organizaţiei Jihadul Islamic, Tayseer Jabari, informează cotidianul The Times of Israel. Jabari era responsabil de operaţiunile grupului islamist în partea de nord a Fâşiei Gaza. Armata israeliană a transmis că 15-20 de "terorişti" au fost ucişi în bombardamente.

Armata israeliană a lansat, vineri, atacuri asupra unor poziţii islamiste din teritoriul palestinian Fâşia Gaza, în contextul riscurilor teroriste generate de grupuri fundamentaliste, în special de organizaţia Jihadul Islamic.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: fasia gaza