x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zelenski acuză Rusia că ține „ostatică” centrala nucleară din Zaporojie

Zelenski acuză Rusia că ține „ostatică” centrala nucleară din Zaporojie

de Redacția Jurnalul    |    28 Mar 2023   •   11:15
Zelenski acuză Rusia că ține „ostatică” centrala nucleară din Zaporojie
Sursa foto: Hepta

Președintele Ucrainei a declarat că trupele rusești țin „ostatică” centrala nucleară Zaporojie și că siguranța acesteia nu poate fi garantată până când nu o părăsesc, transmite Reuters.

Trupele rusești au ocupat centrala nucleară, cea mai mare din Europa, încă din primele săptămâni ale invaziei Ucrainei și nu au arătat nicio intenție de a renunța la control.

„Să ții ostatică o centrală nucleară timp de mai bine de un an - acesta este cu siguranță cel mai rău lucru care s-a întâmplat vreodată în istoria energiei nucleare europene sau mondiale”, a declarat președintele Volodimir Zelenski.

Inițiativele privind restabilirea siguranței și securității sunt „sortite eșecului” fără o retragere a trupelor rusești de la centrală, a mai spus Zelenski.

Declarațiile lui au venit în urma unei întâlniri cu Rafael Grossi, directorul general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), la centrala hidroelectrică Dnipro.

„M-am întâlnit astăzi, în oraşul Zaporojie, cu preşedintele Volodimir Zelenski, şi am avut un schimb de idei despre protejarea Centralei nucleare Zaporojie şi a personalului acesteia. Am reafirmat susţinerea deplină a Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică pentru instalaţiile nucleare ucrainene", a declarat Rafael Grossi, într-un mesaj postat pe Twitter.

(sursa: Mediafax)

×