x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ''Cereau tot mai mult de la noi''. Ce trebuiau să facă angajatele în schimbul unei măriri de salariu

''Cereau tot mai mult de la noi''. Ce trebuiau să facă angajatele în schimbul unei măriri de salariu

30 Mai 2013   •   09:47
''Cereau tot mai mult de la noi''. Ce trebuiau să facă angajatele în schimbul unei măriri de salariu
Câteva angajate ale departamentului de Administraţie a Parcurilor de la primăria din New York şi-au dat în judecată şefii, pe care îi acuza de agresiuni sexuale.

Mai multe angajate au depus plângere, declarând că au fost obligate de şefii lor să participle la petreceri deocheate, unde li se cereau să danseze la bară şi să facă striptease.

Fotografiile realizate la petrecerile de Crăciun şi Revelion arată cum mai mulţi bărbaţi le ating în mod indecent pe câteva angajate, care încearcă să întreţină atmosfera. Femeile care luau parte la aceste petreceri erau de obicei angajate temporar, iar şefii le promiteau măriri de salariu sau angajare cu contract de muncă.

Totul era organizat într-o sala deţinută de primărie. “În fiecare an, bărbaţii cereau tot mai mult de la noi, erau din ce în ce mai obsceni”, declară una dintre femei. “Ideea era – dacă vrei mai mulţi bani la salariu, atunci trebuie să ne arăţi ceva”.

Angajatele se dezbrăcau în lenjerie intimă, iar clienţii le atingeau, spune ea.

Potrivit New York Daily News, o altă angajată a depus plângere şi pentru agresiune sexuală, ea susţinând că a fost pipăită de şeful ei în lift, iar acesta i-a ridicat bluza.


×